Risico op motorschade: BMW herinnert zich bijna een half miljoen auto's

be Voor de betrokken modellen kan een schroef breken en in extreme gevallen de motor beschadigen, aldus BMW.

General Motors, Toyota en nu BMW: de automaker roept bepaalde modellen terug met zescilindermotoren. In Duitsland zijn volgens de fabrikant ongeveer 10.800 voertuigen getroffen.



BMW belt bijna een half miljoen auto's met zescilindermotoren in de werkplaatsen. In de getroffen modellen kon een schroef breken en in zeldzame gevallen de motor beschadigen, zei een woordvoerder van het bedrijf op vrijdag (11 april) op aanvraag.



In Duitsland zijn 10 800 auto's getroffen, die zijn aangelegd tussen september 2009 en november 2011. Dit zijn geselecteerde modellen met 6-cilindermotoren uit de modelseries 1, 3, 5, 6, 7, X3, X5, X6 en Z4.



In China en de VS hadden de München de terugroepacties al openbaar gemaakt - er zijn bijna 390.000 auto's, de meeste van de getroffen modellen zijn toegestaan. Wereldwijd betreft de maatregel ongeveer 489.000 auto's die zijn geproduceerd tussen september 2009 en november 2011.



Ongelukken hebben het niet veroorzaakt door de mogelijke gebreken, benadrukte de woordvoerder van BMW. Klanten kunnen hun auto blijven besturen, maar moeten de dichtstbijzijnde garage waarschuwen wanneer de waarschuwingslampjes gaan branden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief