Fietsremmen met risico op bevriezing

e Het hoeft niet meteen sneeuw te zijn: een beetje rijp is genoeg - en veel handrem bevriest.

Sommige mensen veranderen in de winter van fietsen naar auto of in het openbaar vervoer. Maar sommige hardgekookte mensen blijven fietsen in de winter. Voordat u vertrekt, moet u zeker de handrem testen - deze kan gemakkelijk bevriezen.



Als fietsen buiten zijn in vriesomstandigheden, moeten fietsers de handrem testen voor vertrek. Dit wordt aanbevolen door de General German Bicycle Club (ADFC). Vocht kan bevriezen in de remkabels en dan kunnen de remmen niet meer worden geactiveerd, legt ADFC woordvoerster Bettina Cibulski uit. Iedereen die dit tijdens het rijden opmerkt en geen terugtraprem op de fiets heeft, kan gemakkelijk in een gevaarlijke situatie belanden.



Goed ingevette remkabels bevriezen over het algemeen niet. Dit geldt ook voor de treinen van de versnellingspook. Om te smeren, gebruik een zuurvrij vet, zoals Vaseline, adviseert Cibulski.



Wanneer de treinen bevroren zijn, kan de fiets het beste ontdooid worden in de kelder of in het appartement. Je kunt nauwelijks iets bereiken, zegt de woordvoerster van ADFC. Trek in geen geval hard aan de remhendel - dan breekt de binnenkabel af. Ontdooide rem - en schakelkabels moeten in elk geval worden ingevet. Een gescheurde buitenschil moet worden vervangen door een binnenkabel.

Popular

Recent Posts

Blogarchief