Mini vanaf oktober voor het eerst als een vijfdeurs

da Dat is niet het geval geweest in 55 jaar modelgeschiedenis: de conventionele Mini krijgt nu vijf deuren.

Mini brengt de nieuwe vijfdeurs naar de dealers op 25 oktober. Zo biedt de Britse BMW-dochter in de conventionele Mini voor het eerst in de 55-jarige modelhistorie een handige instap voor passagiers achterin.



De Mini is binnenkort verkrijgbaar als vijfdeurs. Met een basisprijs van 20 600 euro kost het 900 euro meer dan de driedeurs, vertelt de fabrikant. Deuren aan de achterkant waren voorheen alleen met mini-aanpassingen zoals de Countryman.



De nieuwe vijfdeurs biedt meer dan de conventionele driedeurs met zeven inch langere wielbasis, rechtopstaande flanken en een iets verhoogd dak meer ruimte op de nu ook goedgekeurd voor drie passagiers achterstoelen. En omdat het model in totaal met 16 inch tot ongeveer vier meter toeneemt, groeit de kofferbak volgens de fabrikant met 67 tot 278 liter of 941 liter met gevouwen achterbank.



De motoren blijven luid mini. Er is dus aanvankelijk de keuze tussen drie benzine en diesel, met een vermogensbereik tussen 70 kW / 95 pk en 141 kW / 192 pk. De snelste mini-vijfdeurs creëert dus 232 km / h en de meest zuinige verbruikt 3,5 liter diesel. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 92 g / km.

Popular

Recent Posts

Blogarchief