Motormachet voor A2-licentie

Motorrijders met alleen een A2-rijbewijs moeten ervoor zorgen dat hun machine niet sterker is dan 48 pk. Dus als u de motor wilt afremmen, moet u een model selecteren met een beperkt motorvermogen. motorradfahre Motorrijders met een A2-rijbewijs kunnen te snelle machines afremmen. Nieuwere rijbewijzen laten dit echter alleen toe voor modellen met een maximum van 95 pk.

A2-rijders kunnen motorfietsen met een vermogen tot 35 kW / 48 pk rijden. Om onder deze drempel te blijven, kan het vermogen van sterkere tweewielers worden beperkt.



Ondertussen, de keuze van motorfietsen maar beperkt tot machines tot 70 kW / 95 pk. Dit reglement is van toepassing op houders van A2-rijbewijzen die zijn uitgegeven sinds 28 december 2016, meldt de Motorcycle Manufacturers Association (IVM).



Grandfathering is van toepassing op rijbewijzen afgegeven tot en met 27 december 2016 Klasse A2 - tot deze datum was de selectie van machines voor het smoren van de motor gratis.



Deze grandfathering is alleen van toepassing op Duitsland. Iedereen die naar andere Europese landen reist, kan andere regelingen treffen, waarschuwt Achim Marten van IVM. Daarom adviseert hij houders van A2-rijbewijzen om naar andere Europese landen te reizen, op voorwaarde dat ze daar reizen met een motor die wordt gevrendeld volgens de voorraadbescherming, met een uitgangsvermogen van meer dan 70 kW / 95 pk.

Popular

Recent Posts

Blogarchief