Ouders mogen met kleine kinderen op de stoep fietsen

Meestal mogen volwassenen niet op het trottoir rijden. De wetgever maakt echter een uitzondering wanneer ze samenkomen met hun jonge kinderen. Deze regel is echter alleen van toepassing tot een bepaalde leeftijd. erwachsene dürfen auch auf dem gehweg fahren - aber nur, wenn sie dabei ihre radelnden kinder begleiten. diese regel gilt bis zur vollendung des achten lebensjahres. Volwassenen mogen ook op het trottoir rijden - maar alleen als ze hun kinderen begeleiden. Deze regel is geldig tot de leeftijd van acht.

Ouders mogen kinderen op de fiets fietsen op het trottoir. Dit geldt echter alleen voor kinderen tot acht jaar, informeert de ADAC.



Daarna moeten de begeleiders op het fietspad of op de weg rijden. Het hoeven niet altijd de ouders te zijn. Bijzonder geschikte personen zijn personen van minstens 16 jaar oud, die volgens het ADAC ook een verantwoordelijkheid hebben jegens het kind, bijvoorbeeld van het gezin of vrienden.



Kinderen moeten over het algemeen op de stoep fietsen tot ze acht jaar oud zijn, Tussen de leeftijd van acht en tien jaar zijn ze vrij om dat te doen, maar als alternatief kunnen ze al een fietsstrook of de weg gebruiken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief