Servicestand verlengt de levensduur van ruitenwissers

Zodat automobilisten een goed uitzicht hebben, moeten de ruitenwissers correct werken. Als het rubber vervormd is, moet het worden vervangen. Met de juiste behandeling kan dit worden voorkomen. u Om te voorkomen dat het rubber vervormt op de ruitenwissers, moeten automobilisten ze af en toe in servicestand brengen en de herfstbladeren verwijderen.

Als u de ruitenwissers van tijd tot tijd in servicestand laat tijdens het parkeren, kan dit de levensduur van het rubber verlengen, aldus de Auto Club Europe (ACE).



Vouw altijd de wisserrand aan dezelfde kant in de rustpositie. Dit vervormt het rubber in de loop van de tijd eenzijdig. Nauwelijks flexibel, wordt hij op de schoen op de schijf geduwd en gewreven, omdat hij niet langer wordt getrokken zoals vereist.



Het gaat erom de rubberen lip aan de andere kant te plaatsen, zegt Constantin Hack van ACE. Het helpt veel om er één keer per week over na te denken, zegt Hack. Wie parken onder bomen, maar dan in de herfst, vergeet niet om eventuele bladeren te verwijderen uit de put gaten, zodat ze niet verstoppen.



In moderne auto's legt de handleiding uit hoe de ruitenwissers worden gebruikt. Bij oudere modellen wordt het contact uitgeschakeld tijdens het parkeren wanneer de ruitenwissers net opstarten.

Popular

Recent Posts

Blogarchief