Audi A8 krijgt een hybride aandrijving

Na Q5 en A6 brengt Audi binnenkort ook de A8 met hybrideaandrijving op de markt. De fabrikant kondigde dit aan voor de première op de International Motor Show (IAA) in Frankfurt am Main. verkaufsstart für den audi a8 hybrid soll im kommenden jahr sein. (bild: audi) De start van de verkoop voor de Audi A8 Hybrid zou het komend jaar moeten zijn. (Foto: Audi)

Na Q5 en A6 lanceert Audi binnenkort de A8 met hybride aandrijving op de markt. De fabrikant kondigde dit aan voor de première op de International Motor Show (IAA) in Frankfurt am Main.



De verkoop zal naar verwachting volgend jaar van start gaan. Bij de prijzen van de autofabrikant uit Ingolstadt heeft geen informatie voorafgaand aan de IAA niet. Aangezien de twee hybride modellen van Audi en flagship het merk verder met een 2,0-liter viercilinder benzinemotor met 155 kW / 211 pk, die wordt ondersteund door een elektromotor met 40 kW / 54 pk bij het accelereren. Korte afstanden kan uitsluitend rijden op de accu van de A8. Stroom levert een lithium-ion batterij.



Samen vormen de twee motoren maximaal systeemvermogen van 180 kW / 245 pk en versnelling van de draagstoel in 7,7 seconden tot 100. De topsnelheid is 235 km / h. Audi gebruikt het standaard brandstofverbruik met 6,4 liter (CO2-uitstoot: 148 g / km).

Popular

Recent Posts

Blogarchief