Buitenlanders in Montenegro moeten zich registreren bij de politie

Buitenlandse toeristen in Adrialand Montenegro zijn onlangs geregistreerd bij de politie. Anders krijgen ze een boete van maximaal 100 euro en moeten ze weer naar huis rijden.

Buitenlandse toeristen in Adrialand Montenegro moeten zich onlangs bij de politie registreren. Anders krijgen ze een boete van maximaal 100 euro en moeten ze weer naar huis.



Elke vakantieganger in Montenegro voor meer dan een week moet geregistreerd zijn, de media meldden woensdag unaniem overeenstemming in Podgorica en Belgrado. , Verantwoordelijk hiervoor zijn de particuliere verhuurders en de hotels. Degenen die op het moment van vertrek geen bewijs van ingezetenschap kunnen leveren, worden teruggestuurd of moeten een boete betalen van maximaal € 100. Servische kranten spraken van 'afzetterij' en 'mishandeling' van toeristen. De Montenegrijnse autoriteiten proberen blijkbaar de zwarte markt leeg te maken voor het huren van kamers tijdens het hoogseizoen. Grote delen van de toeristen komen onaangekondigd en betalen geen toeristenbelasting. Vorig jaar had Montenegro de "milieubelasting" van 10 euro per voertuig bij binnenkomst afgeschaft.

Popular

Recent Posts

Blogarchief