Denk bij het bouwen aan de veiligheid op het terrein ook aan microcars

gerad Vooral slimmachten hebben het niet altijd gemakkelijk op de weg.

Waterslangen kunnen een echte belemmering vormen voor het verkeer, bijvoorbeeld voor smarts. Bij het leggen van dergelijke slangen moeten aannemers ook denken aan de kleinste auto's.



Op het gebied van bouwplaatsen moeten de wegen veilig zijn, zelfs voor de kleinste auto's. In elk geval mag een slang niet over de straat worden gelegd zonder verdere bescherming: voor dwergauto's als een slim iemand kan dit een onoverkomelijk obstakel zijn, zoals blijkt uit een zaak voor het Oberlandesgericht (Ref.: 4 U 118/13) waarop de ADAC wijst.



Hier heeft een slimme chauffeur een aannemer voor de rechter gedaagd voor schadevergoeding. Hij was vastgelopen tijdens het oversteken van de watervoorziening naar een bouwplaats, ondanks een veel langzamer tempo - de slang sloeg naar boven en vernietigde de voorschort van de kleine auto. De eiser werd de schade volledig vergoed.



De aannemer was van mening dat hij naast de slang van de verkeersveiligheidsverplichting een waarschuwingsbord had ontmoet. De juryleden dachten anders: de slang moest worden voorzien van een kap om veilig rijden mogelijk te maken, of assistenten moesten het autoverkeer stoppen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief