Zomersnede en mulch: zo wordt de fruitoogst vruchtbaar

ei Een fruitboom als deze moet in de zomer goed worden bewaterd.

Fruitbomen hebben in de zomer regelmatig water nodig. Dit is met name het geval in de fase waarin ze vrucht dragen, legt het Flower Office in Düsseldorf uit.



Als de appel-, peren - of kersenboom één of twee keer per week niet wordt bewaterd in geval van langdurige droogte, kan het dat de vruchten klein blijven of de boom werpt ze zelfs af. Om ervoor te zorgen dat het water niet onmiddellijk verdampt, verdelen tuinbezitters het beste wat mulchmateriaal, zoals grasresten rond de stam.



Huistuinders moeten ook vlak voor de oogst een schaar en een zaag oppakken, afhankelijk van het soort fruit, dat wil zeggen tussen mei en augustus. Ze snijden sterke, verticaal groeiende takken direct aan de basis. Dode of beschadigde takken en naar binnen groeiende takken worden ook verwijderd. Deze zogenaamde zomersnede helpt ervoor te zorgen dat het rijpende fruit meer licht krijgt. Ze ontwikkelen zich dan volgens het bloemenbureau beter en de boom vormt vervolgens nieuwe fruitscheuten.



Als je een fruitboom plant, kun je hem het beste op een warme, zonnige locatie op het zuiden bewaren. Als de vruchten veel licht ontvangen, zijn ze beter voorbereid op ziektes en worden ze zoeter. Om te voorkomen dat het fruit barst, moeten bomen met zacht fruit zoals pruimen, mirabellen of kersen een beetje beschut tegen de wind worden geplant, beveelt het bloemenbureau aan.

Popular

Recent Posts

Blogarchief