Fiets beveiligen met afzonderlijke moeren

Het stelen van een dure fiets is heel vervelend. Als u uw fiets beter wilt beschermen, moet u overwegen of u wilt investeren in een speciaal beveiligingssysteem. nu Alleen met een speciale sleutel aufdrehbar: Wie zijn wiel beveiligt met afzonderlijke noten, maakt het moeilijk voor dieven.

Individuele veiligheidssystemen stellen fietsers in staat onderdelen van het wiel te beschermen tegen diefstal. Ze worden meestal aangeboden voor de wielen en als een slot voor zadelpen en stuurpen, maar ook voor naven en naafdynamo's, legt Bettina Cibulski van de General German Bicycle Club (ADFC) uit. Bekende fabrikant is Pitlock, vergelijkbare beveiligingssystemen biedt onder andere ook Pinhead. In ieder geval worden de componenten geborgd met moeren, die alleen met een afzonderlijke sleutel omhoog kunnen worden gedraaid. Als dit verloren gaat, kan het opnieuw worden gerangschikt op vertoon van een individuele code.



Het is de moeite waard om beveiligingssystemen met prijzen van rond de 100 € voor een complete set te gebruiken met een fietswaarde van rond de 500 €, beperkt Cibulski. Naast het waardespelen, maar ook het belang van een rol die het wiel voor zijn eigenaar heeft. En omdat de kans op diefstal toeneemt met het gebruik, beveelt de woordvoerster van ADFC aan: "Iedereen die elke dag naar het werk fietst, moet eerder aan zo'n systeem denken."

Popular

Recent Posts

Blogarchief