Kerstmenu Deel 2: Gans met gistdeeg

mach Veel plezier op de vakantietafel: gans met gistdeegvulling volgens het recept van Johann Lafer. De topkok beveelt het aan met rode kool.

Was de gans binnen en buiten, dep droog en breng op smaak met zout en peper. Snij abrikozen en sinaasappels in kleine blokjes. De gedroogde vruchten met rozijnen en amandelen voorzichtig kneden onder de vorige gistdeeg en vul het deeg in de buikholte van de gans. Naai de opening dicht met keukengaren of plak met houten tandenstokers.



De goose buiten en besprenkel met olijfolie, wrijf met zout en peper en laat gedurende ongeveer 30 minuten bij kamertemperatuur, zodat het deeg weer een beetje kan gaan. Verwarm de oven voor op 130 graden.



Plaats de gans in de lekbak van de oven, giet de kippenbouillon en ongeveer 5 uur om zachtjes koken de gans in de oven op de onderste rail, bedruip om de 30 minuten met het Fonds.



Verwijder de gans uit de pan en plaats in een oven rek. Giet de saus in een pot. De oven schuiven tot 200 graden. warme glucose of fructose siroop, pectine en de zoetstof, onder roeren. Kip met tweederde van het bestrooien geroosterde zo lang in de oven op de onderrail totdat het helder en goed bruin.



Ondertussen ontvetten vleessappen en eventueel laat wat kook. De resterende ijsvorming en breng de saus met zout en peper.



Snijd de gans, snijd het deeg vullen voorzichtig uit de buikholte, in plakjes gesneden en serveer met het vlees. De rijke jus aan.


1 2 3 lezen eenzijdig

Popular

Recent Posts

Blogarchief