Pools skigebied Szczyrk wordt uitgebreid

szczyr Szczyrk ligt in het zuiden van Polen. De stad is een van de belangrijkste wintersportplaatsen in het land. Archief

Veel wintersportfanaten trekken naar Polen. Voor hen wil het wintersportcentrum Szczyrk moderner worden. Vanaf 2016 zal worden gebouwd. Er zal onder andere een nieuwe gondellift worden gebouwd.



Het Poolse wintersportcentrum Szczyrk moet de komende jaren volledig worden gemoderniseerd. Het Slowaakse bedrijf Tatry MountainResorts wil de lengte van de pistes uitbreiden van 19 naar 22 kilometer, waarvan ongeveer 5,5 kilometer moet worden verlicht. 81 procent van de hellingen zijn bedekt met kunstmatige sneeuw met sneeuwkanonnen. Het zal vier nieuwe zes - en een nieuwe rol lift en een nieuwe kabelbaan te maken. Het maximum aantal vervoerde skiërs zal naar verwachting verdrievoudigen tot 18 000 personen per uur. Het werk is gepland om te beginnen in 2016 en in 2019 worden afgerond, de Poolse VVV informeert.



Met ingang van dit winterseizoen is er ook de eerste keer dat een gemeenschappelijke skipas voor de liften op Skrzyczne-helling en het skicentrum Szczyrkowski Osrodek narciarski dat beide gevestigd in Szczyrk.

Popular

Recent Posts

Blogarchief