Ferrystaking in Griekenland opnieuw verlengd

De zeilers in Griekenland willen verder gaan tegen personeelstekorten en loonsverlagingen op straat. De staking zal met nog eens twee dagen worden verlengd, zei dinsdag.

De zeilers in Griekenland willen de straat op vanwege gebrek aan personeel en loonsverlagingen. De staking zal met nog eens twee dagen worden verlengd, zei dinsdag.



Geen einde aan staking van veerboten in Griekenland: zeevarenden besloten op dinsdag (5 februari) om hun zesdaagse staking met nog eens 48 uur voort te zetten, Dit werd gemeld door de Mariner Roof Union (PNO). Volgens kringen van het Ministerie van Koopvaardij zou de overheid zeelieden binnenkort kunnen dwingen bij decreet te dienen. Medicijnen en voedsel zijn al schaars op veel eilanden in de Egeïsche Zee, meldden lokale radiostations dinsdag. Zeevarenden protesteren tegen personeelstekorten, loonsverlagingen, openstaande salarissen voor scheepvaartmaatschappijen en hoge werkloosheid. Het zwaarst getroffen zijn de eilanden van de Egeïsche Zee en de Ionische Zee in het westen van Griekenland, die geen luchthaven hebben. De internationale veerdienst tussen Italië en Griekenland loopt normaal, zei de kustwacht.

Popular

Recent Posts

Blogarchief