Ontvoering ook op Filippijnse eilanden Cebu en Bohol

Voor de Filippijnen is er een gedeeltelijke reiswaarschuwing. Vanwege het acute gevaar van ontvoering, adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om naar bepaalde regio's te reizen. da Buitenlandse Zaken beschouwt de situatie op het eiland Bohol als onveilig. Archief

De Filippijnen zijn momenteel een nogal onveilige reisbestemming als gevolg van terroristische en ontvoeringsdreigingen. De eilanden Bohol en Cebu hebben nu ook een verhoogd risico op ontvoering, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in de bijgewerkte reis - en veiligheidsmededeling.


Van Bohol is gerapporteerd tussen het Filippijnse leger en de terroristische groep Abu Sayyaf, meldt het Foreign Office (AA). Eind februari, na de moord op een Duitser, had de AA een reisswaarschuwing afgegeven voor verschillende delen van de Filippijnen. Dit geldt momenteel voor grote delen van het eiland Mindanao, voor de Sulu-zee en Zuid-Palawan. Reizen naar Mindanao en Mindanao is over het algemeen ontmoedigd. Aanvallen van Filippijnse terroristische groeperingen kunnen overal in het land gebeuren, aldus de AA.



Degenen die een reis naar de Filippijnen, moet er zeker van zijn om nauwkeurige informatie te maken over de veiligheidssituatie in de respectieve reizen regio.



Reizen en veiligheid Informatie over de Filippijnen

Popular

Recent Posts

Blogarchief