Kreeft, coquilles en co

festliche Feestelijk voorspel: een schaaldierroomsoep is een nobel aperitief voor een kerstmenu.

De moer moet zacht en kort worden geschroeid om deze enigszins glazig te houden. Haal van Holt de lekkernij op met een vanille-chili-zout en een bietenpuree. Ernst serveert ze op een prei-truffelrisotto. King eet het liefst de schelp rauw, alleen met een snufje zeezout en citroenpeper.



Referenties:



- John King: The Cookbook over land en zee, Collection Rolf Heyne, 333 pagina's, 49,90 euro, ISBN-13: 978-3-89910-533-9



- het grote boek van zeevruchten, Teubner, 318 pagina's, 69,90 euro, ISBN-13: 978-3774269675 geopend



vis informatiecentrum



coquille correct (video tutorial )



scallop is een van de schelpen. Wereldwijd zijn er ongeveer 300 verschillende soorten. maken commercieel gebruik van ongeveer twee dozijn, met inbegrip van sint-jakobsschelpen en coquille evenals de nauw verwante Great Atlantic schulp. Verschillen zijn bij aanschaf op het eerste gezicht moeilijk te herkennen. Immers, niet elke sint-jakobsschelp is een sint-jakobsschelp, legt Sandra Kess van het Fish Information Centre uit. Als u een sint-jakobsschelp wilt hebben, moet u op de Latijnse naam Pecten letten. Dat kan dan Pecten spp. of Pecten maximus.



Pecten spp. staat voor pecten ondersoorten en omvat de kokkels van Jacob en pelgrim volgens de handelsnamen voor visserij - en aquacultuurproducten. Het ligt in de Middellandse Zee en aan de Atlantische kust van Spanje, Portugal en Marokko. Grote mantel is de wetenschappelijke naam van de grote coquille, die in de Atlantische Oceaan uit Noorwegen wordt gevonden om de Canarische Eilanden


Fotogalerij kreeft, coquilles en Co. Fine seafood tegen een vaste festliche edle da 1 2 3 4

Popular

Recent Posts

Blogarchief