Pakketreizen: drie jaar verjaringstermijn voor compensatie

a Het gaat niet altijd even soepel op het vliegveld. Passagiers van vakantiepakketten hebben volgens arrondissementsrechtbank Frankfurt een periode van drie jaar om compensatie te bieden. Passagiers hebben drie jaar om potentiële schadevorderingen te registreren. Dit geldt ook in het geval van een pakketreis.



Zelfs voor een pakketreis hebben passagiers tot drie jaar de tijd om een ​​schadevergoeding te eisen indien nodig. Dit werd beslist door de rechtbank van Frankfurt (Ref.: 29 C 3591 / 13-44). Over de uitspraak, de Duitse Vereniging voor Travel Law gemeld in hun tijdschrift "Travel Law momenteel".



De EU-verordening regelt de rechten van passagiers in geval van vertragingen of annuleringen van vluchten, bevat geen statuut van beperkingen. Echter, de Federale Gerechtshof (BGH) heeft geoordeeld dat in een luchtvervoer contract een periode van drie jaar met een luchtvaartmaatschappij. Als wordt gekeken naar een pakket contract, het Supreme Court uitdrukkelijk opengelaten. Volgens de rechtbank in Frankfurt het bijwonen van een periode van drie jaar moet worden toegepast. Passagiers mogen niet slechter af zijn dan anderen die rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij hebben geboekt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief