Zuiver verbaal geschil rechtvaardigt MPU

niet Omdat hij een luidruchtige ruzie begon met een medewerker in de gemeenschap, werd een automobilist gevraagd voor een medisch-psychologisch onderzoek (MPU). De zaak ging naar de rechtbank. mp MPU ongerechtvaardigd: na een puur mondeling geschil kan een automobilist niet om een ​​medisch-psychologisch onderzoek worden gevraagd.

Een gewelddadig maar puur verbaal gevoerd geschil levert geen medisch-psychologisch onderzoek (MPU) op. Dit kan worden afgeleid uit een uitspraak van de administratieve rechtbank Freiburg (Az.: 4 K 2480/15), waarover de ADAC rapporteert.



Een kerkmedewerker wilde de bijzonderheden controleren van een chauffeur die net zijn auto had geparkeerd. De bestuurder herkende geen reden of autorisatie. Het brak een luid argument met de ambtenaar uit. Later ontving de automobilist het officiële verzoek om een ​​medisch-psychologisch onderzoek (MPU) te doen. Bovendien bestelden ze de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.



De bestuurder was het daar niet mee eens en de zaak ging voor de rechtbank. Dat heeft hem gelijk gegeven. Noch MPU noch het intrekken van een rijbewijs is wettig. Een zuiver mondeling gevoerd geschil is geen ernstig vergrijp, wat twijfels over de rijgeschiktheid zou kunnen rechtvaardigen, zo betoogde de rechtbank. Vooral omdat er geen fysieke aanvallen waren. Ook heeft de bestuurder de scheidsrechter niet beledigd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief